Benvolgudes i benvolguts, 

Degut a l’augment de contagis durant els últims dies, en data d’avui, 18 de juliol de 2020, s’ha publicat la Resolució SLT/1746/2020, de 17 de juliol, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Cap de les mesures anunciades afecta a les activitats d’educació en el lleure -siguin casals, colònies, campaments, rutes o camps de treballs-. Aquestes activitats es poden continuar desenvolupant com fins ara, complint en tot moment els criteris de seguretat dels protocols elaborats pel Procicat. En aquest sentit, no hi ha cap restricció pel que fa als desplaçaments entre municipis de Catalunya per a fer activitats de lleure, siguin dels que han d’aplicar restriccions o no. Per tant, des dels municipis afectats, no cal suspendre ni cancel·lar cap activitat que s’estigui desenvolupant o s’hagi de desenvolupar fora d’aquests. 

Com ja sabeu, els participants de les activitats d’educació en el lleure de Catalunya (de les quals podem fer seguiment atès que s’han hagut de notificar a aquesta Direcció) formen part del que s’anomena grup de convivència habitual. En aquests casos, els contactes s’han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que l’integren i el grup ha de ser el més estable possible. A més, aquestes activitats s’organitzen d’acord amb els protocols específics elaborats pel Procicat, per tal que siguin segures en el context de la Covid-19. 

Per aquests motius, i per la  funció educativa i social que tenen, les activitats de lleure educatiu es poden desenvolupar en la situació actual. Cal posar molt en valor el paper que juguen en l’aprenentatge de les noves rutines i hàbits en el context de la COVID19 per infants i joves, i les mesures de prevenció i higiene preses pels organitzadors de les activitats en el seu desenvolupament, així com la importància de vetllar per garantir espais on els infants i joves comptin amb un suport emocional que els acompanyi davant aquesta situació.

Cordialment,