Recursos i materials pedagògics

 

T’oferim una bateria de recursos i materials perquè aquest estiu puguis dur a terme activitats d’educació en el lleure adaptades a les característiques especials d’aquest estiu 2020.

criteris pedagogics fons

Criteris pedagògics

Consulta el document sobre els criteris pedagògics a aplicar en les activitats d’educació en el lleure d’aquest estiu 2020.

 

Principals criteris pedagògics que cal tenir presents en les activitats d’educació en el lleure de l’estiu 2020  ico_pdf  [1Mb]

Recursos de lleure per a l’estiu 2020 ico_pdf  [0,5Mb]
Està programat un webinar d’aplicació i aprofundiment del document “Recursos de lleure per a l’estiu 2020”, per al Dilluns 29/06/2020, a les 10.00h. Hi podreu accedir a través de l’enllaç: https://zoom.us/j/91154167290
 
Seguretat i salut en el lleure ico_pdf  [1Mb]
Està programat un webinar d’aplicació i aprofundiment del document “Seguretat i salut en el lleure”, per al Dimarts 30/06/2020, a les 15.30h. Hi podreu accedir a través de l’enllaç: https://zoom.us/j/98670021775
 
Activitats per a treballar participació d’infants i joves. Estiu 2020 ico_pdf  [0,6Mb]

Activitats per a mantenir la distància física. Estiu 2020 ico_pdf  [0,5Mb]

Activitats per a explicar la represa. Estiu 2020 ico_pdf  [0,5Mb]

gestio emocional

Gestió emocional

La crisi de la COVID-19 i el període de confinament ens han deixat una petjada emocional a tots. Aquí trobaràs recursos per a la gestió emocional en infants i joves.

 

Guia per a joves sobre gestió emocional en el context de la COVID-19.  ico_pdf  [0,2Mb]
Aquesta guia parla sobretot del confinament, però els conceptes, els temes que tracta i la forma com ho fa són útils en tots els moments del context COVID-19.

 

Guia per a professionals sobre gestió emocional en el context de la COVID-19. ico_pdf  [5Mb]
Com a professionals que treballen amb joves s’hi inclouen, lògicament, els educadors en el lleure, tant si ho fan de manera remunerada com voluntària. Aquesta guia parla sobretot del confinament, però els conceptes, els temes que tracta i la forma com ho fa són útils en tots els moments del context COVID-19.

  

Curs en línia, gratuït, d’acompanyament emocional en les activitats de lleure
En les activitats d’educació en el lleure d’aquest estiu 2020 calen més que mai experiències on treballar les emocions, espais on infants i joves puguin conversar i compartir moments viscuts.
Per aquest motiu la Direcció General de Joventut, ha encarregat la realització d’un MOOC (curs obert i massiu en línea) per facilitar l’acompanyament emocional i fomentar els valors de la solidaritat, l’empatia i la generositat dels nois i noies que al llarg d’aquest estiu participaran en activitats d’educació en el lleure.

 

Guia d’activitats d’educació emocional. És una guia amb activitats i dinàmiques per poder aplicar aquest estiu. Basada en les cinc competències emocionals del GROP hi podreu trobar 40 dinàmiques per a treballar l’educació emocional i fer un acompanyament a infants i joves en aquest moment de retrobament. ico_pdf  [10Mb]

 

L’acompanyament emocional als infants ico_pdf  [0,5Mb]
Està programat un webinar d’aplicació i aprofundiment del document “L’acompanyament emocional als infants”, per al Dimecres 1/07/2020, a les 10.00h. Hi podreu accedir a través de l’enllaç: https://zoom.us/j/92150460536 

 

Guia Reiniciem! per acompanyar joves i adolescents en la situació de post-confinament a causa de la COVID-19

Aquesta guia proposa 10 dinàmiques centrades en diversos aspectes del procés d’aprenentatge i creixement, en reconèixer allò que hem perdut i valorar les fortaleses personals que hem mobilitzat en l’adaptació al confinament. També proposen focalitzar en les capacitats personals, les amistats, l’entorn immeditat i, especialment, en les noves oportunitats que ens motivin a actuar per aconseguir allò que considerem important.

cartelleria

Cartelleria / infografia

T’oferim cartelleria i infografia que et pot ser útil en la realització de les activitats.

 

Ratio de dirigents especial Estiu 2020 ico_pdf  [0,5Mb]
Cartell de com rentar-se les mans ico_pdf  [2Mb]
Infografia sobre els criteris generals en l’organització de les activitats.
Aquest estiu, ens protegim! ico_pdf [14Mb]

femho

Fem-ho entre tots

La campanya d’aquest estiu serà molt diferent de les d’anys anteriors. Caldrà l’esforç suplementari d’adaptar les activitats habituals als nous requisits de prevenció i higiene i, també, incorporar-ne de noves adreçades especialment la gestió emocional vinculada a la crisi i a l’aprenentatge de noves rutines.

 

Atès el repte i sabent que la suma d’esforços i el treball col·laboratiu ens enriqueixen i ens enforteixen, us animem a posar en comú, si voleu, aquelles eines i materials que penseu que poden ser útils i fer-los accessibles per a tothom.

 

Ens ho podeu enviar a l’adreça educaciolleure.tsf@gencat.cat en format PDF o bé mitjançant un enllaç web (no en altres formats). La DGJ valorarà totes les propostes que rebi i penjarà a l’apartat “Recursos i materials pedagògics” tot allò que consideri que és d’interès i d’utilitat general.